Energy-Up 2017: Energietransitie in een versnelling

12 dec Energy-Up 2017: Energietransitie in een versnelling

 

Stroomversnelling en Energiesprong organiseren op 3 februari 2017 samen een inspirerende dag die in het teken staat van Nul op de Meter toen, nu en in de toekomst.

Eind 2016 draagt het innovatieprogramma Energiesprong het woningbouw-stokje helemaal over aan Stroomversnelling. Tijdens deze dag nemen we afscheid van Energiesprong, de voedingsbodem van Nul op de Meter in Nederland. Natuurlijk wel met een feestelijk tintje en met onze blik op de toekomst.

Leren van het verleden

Tijdens het evenement blikken we gezamenlijk terug op waar het allemaal mee begon. Jasper van den Munckhof en Jan Willem van de Groep geven een presentatie over de transitie die de afgelopen jaren is doorlopen. We hebben lessen getrokken uit het verleden, die we nu kunnen gebruiken bij het realiseren van Nul op de Meter projecten. In verdiepingssessies delen ervaringsdeskundigen in veertig minuten deze geleerde lessen. Je kunt kiezen uit onderwerpen als innovatie in de bouwsector, de veranderende organisatie van woningcorporaties, technische oplossingen, wet- en regelgeving en bewoners in Nul op de Meter innovatietrajecten.

Bezoek vooral ook de expositie waar je met hulp van een audiotour door het verhaal het begin van Nul op de Meter naar de laatste ontwikkelingen nu loopt.

Toekomst

Kies je voor Nul op de Meter of toch Label B? Waarom is een Nul op de Meter renovatie nog te duur en niet overal te koop? Waarom staan bewoners nog niet altijd te springen om NOM? Welke consequentie heeft welke vorm van EPV? Vragen waar we in huidige projecten mee te maken hebben. Op welke manier ervaar je dit zelf? Wat kunnen we eraan doen om deze zorgen weg te nemen en de weg vrij te maken om aan de toekomst te kunnen werken? In 9 parallelsessies pakken we dit we dit samen op.

We verwachten een inspirerende dag te kunnen bieden met veel inhoudelijke maar ook vernieuwende sessies.

Locatie

Werkspoorkathedraal
Tractieweg 41, 3534 AP Utrecht

Inschrijven

Met meer dan 300 bezoekers hebben we een volle bak en zijn we volledig uitverkocht. Inschrijven kan dus niet meer.

Afmelden
Heb je al eerder ingeschreven en wil je nu toch afmelden? Stuur dan een mail naar info@stroomversnelling.nl 

VVE’s naar Nul op de Meter

Er is in de middag is er een extra verdiepingssessie van 90 minuten voor VVE’s naar Nul op de Meter. Voor deze sessie heb je een uitnodiging ontvangen, je kunt je via de link in die e-mail nog inschrijven. Als je bij de VVE-sessie aanwezig wilt zijn, maar je hebt nog geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met olivier.lauteslager@platform31.nl